ZwIN

Op het Zwin College maak je een goede start met de bekende vakken zoals talen, geschiedenis, wiskunde en gym. Daarnaast laten we je, onder andere via projecten, kennismaken met heel veel andere dingen. Het is namelijk heel belangrijk dat je ontdekt waar je goed in bent en wat je graag doet. Daarom zijn we schooljaar 2019/2020 gestart met een nieuw vak: ZwIN!! Je krijgt dit vak 4 lesuren per week. Het bestaat uit een deel van twee lesuren met je eigen klas en een keuzedeel van twee lesuren. Met je eigen klas werk je aan verschillende onderwerpen:

            -           De sociale klas                                             -           ICT-vaardigheden

            -           Leren leren                                                    -           Omgaan met geld

            -           Leren presenteren                                    -           Verkeer

Wij vinden het op onze school ook erg belangrijk dat je zelf iets mag kiezen. De onderwerpen die je kan kiezen noemen we modules. Iedere module duurt zo’n 6 weken. Achter de vetgedrukte categorieën zie je verschillende voorbeelden staan van modules die je zou kunnen kiezen:

  • Sport & Bewegen: Je kunt je verdiepen voetbal, atletiek, turnen, maar ook allerlei andere onderdelen van sport, bijvoorbeeld doelspelen (handbal, basketbal) en nog veel meer….
  • Science: archeologie, CSI. Dit staat voor Crime (misdrijf), Scene (plaats) en Investigation (onderzoek). Als er een misdaad is gepleegd, zal de politie CSI onderzoekers vragen om de plaats waar het misdrijf is gepleegd te onderzoeken. Zo kan er bewijsmateriaal gevonden worden en hopelijk leidt dit tot een dader. Word jij zo’n onderzoeker?!
  • Kunst & Muziek: Maak je eigen reclamespot. Misschien wel van een bedrijf uit jouw dorp…
  • Culinair: Koken over de wereld.
  • ICT: Ontwerp je eigen game.

In de introductieweek van het nieuwe schooljaar zullen de verschillende modules in de klas aan jullie gepresenteerd worden, zodat je een goede keuze kan maken. Je kiest dan voor de eerste helft van het schooljaar de modules! Wij hebben er zin in! Jij ook?

Andere activiteiten:
Naast de reguliere lessen van het lesrooster zijn er gedurende het schooljaar ook andere activiteiten in het kader van het onderwijs.