Vakmanschapsroute techniek

Vakmanschapsroute 
De vakmanschapsroute techniek is een speciale samenwerking met mbo-school Scalda voor vmbo leerlingen die in de derde klas een technische richting kiezen. Bijzonder is dat de praktijkvakken in één keer naadloos doorlopen van vmbo naar mbo. We vertellen je er graag alles over.

De vakmanschapsroute (vkr) is een praktische route waarbij de leerling die interesse in techniek of ICT heeft zich volledig kan uitleven. Gedurende het 3de leerjaar oriënteert de leerling zich tijdens korte modules op alle mogelijke technische en ICT gerelateerde uitstroomrichtingen, zoals elektrotechniek, installatietechniek, bouwtechniek, voertuigentechniek, metaaltechniek en ICT. Tijdens elke module komen verschillende onderwerpen van die richting aan bod. Het gaat dan vooral over hoe je een opdracht aanpakt, waar moet je beginnen, wat heb je nodig, hoe werk je samen, ed. 

Zo ontdek je welke techniekrichting echt helemaal bij jou past! 

Na deze kennismaking kan jij je gedurende de verdiepingsmodule storten in de richting van jouw keuze om te kijken of dit echt de passie oproept die werken leuk maakt. Een twee weken durende stage zal eveneens bijdragen aan een goed beroepsbeeld en hopelijk leuke ervaring, zodat de keuze voor jouw vervolgrichting in leerjaar 4, goed gemotiveerd genomen kan worden. 

Kortom, ben jij iemand die zin heeft om een game vorm te geven, een groepenkast op te hangen, het uitlaatsysteem te vervangen, een cv-installatie na te kijken, een schuurtje te metselen of gaat je hart sneller kloppen als je met een draaibank bezig bent…. Dan is de VKR echt iets voor jou! 

Deze route gaat dus automatisch verder op je vervolgopleiding na het Zwin. Je krijgt dus op het Zwin een doorstroomverklaring die toegang geeft tot een niveau 2 (of bij de basis- beroepsgerichte leerweg) en niveau 3 en 4 opleiding (bij kader- beroepsgerichte leerweg).