Nieuws

Bonte avond Connected!

Bonte Avond

De lang beloofde 'Bonte Avond Connected' is eindelijk daar! Afgelopen schooljaar was een echte live Bonte Avond zoals jullie wellicht weten niet mogelijk maar we hebben uiteraard niet stil gezeten. I.s.m. RTV Scheldemond is er een TV-show opgenomen. Deel 1 is nu te zien op youtube:  https://www.youtube.com/watch?v=9GtzHIH238I

En ook aflevering 2 is te zien via youtube; https://www.youtube.com/watch?v=A56kTeaTQ1Y 

Intussen zijn de voorbereidingen voor de Bonte Avond 2022 ook weer begonnen. We hopen dit jaar op een echte Bonte Avond op 11 en 12 maart 2022, op een podium en met publiek in de zaal. De eerste audities zijn dinsdag 16 november a.s. in lokaal 070 om 14:30 uur. Niet opgegeven maar toch graag meedoen? Stuur dan alsnog een berichtje naar BAC@zwincollege.nl.

 

19 nov, 2021 lees meer
De Zeeuwse Onderwijsprijs

Op woensdag 17 november vond de uitreiking van de Zeeuwse Onderwijsprijs plaats in het Provinciehuis in Middelburg. Het Zwin College was met hun schooleigen vak ZwIN hiervoor genomineerd. 

 

Het vak ZwIN is een zelfontworpen vak wat staat voor ‘Zinvol’, ‘Zingeving’, ‘Zin in’ en Z(w)in’. Binnen dit vak ligt de nadruk op het ontwikkelen van brede vaardigheden die onmisbaar zijn voor een succesvolle start in de bovenbouw (Zinvol) en de toekomstige samenleving. Er wordt ook aandacht gegeven aan actief burgerschap (Zingeving). De leerlingen hebben zelf invloed op wat zij leren en ontdekken hun talenten in heterogene groepen met leerlingen van vmbo-bk tot en met vwo/gymnasium. Leerlingen werken daarbij projectmatig, in verbinding met de streek (ZwIN in) en met een uitdagende context (Zin in). 

 

De jury was lovend over de inzending van het Zwin College en heeft ons beloond met een mooie 3e plaats. 

18 nov, 2021 lees meer
Nominatie ZwINvak Onderwijsprijs provincie Zeeland

Met veel plezier en trots kunnen we mededelen dat het wij met ons eigen vak
ZwIN genomineerd zijn voor de Onderwijsprijs voor de provincie Zeeland (periode 2019-2021)! 

Op woensdag 17 november 2021 maakt Harry van der Maas, gedeputeerde voor Onderwijs, bekend wie van de genomineerden de prijs gaat winnen. De prijsuitreiking vindt plaats in het provinciehuis te Middelburg. 

Het Zwin College krijgt de gelegenheid om die middag het zelf ontwikkelde vak ZwIN te presenteren aan de genodigden. Naast de onderwijsprijs zal ook een publieksprijs worden uitgereikt voor het best gepresenteerde project. Deze prijs is beschikbaar gesteld door de provincie Zeeland. De winnaar van de Zeeuwse Onderwijsprijs wordt automatisch genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. Deze zal worden uitgereikt in maart 2021 te Amersfoort, Nationale Onderwijsstad. 

9 nov, 2021 lees meer
De Kunstklas is gestart! (inschrijven kan nog steeds)

Afgelopen vrijdag is de Kunstklas weer gestart! Een grote groep enthousiaste leerlingen gingen na schooltijd aan de slag in een van de Kunstklassen: Beeld, Fashion, Techniek of Muziek. Er werd geschilderd, getekend, ontwerpen voor tassen, broeken en een baret gemaakt en er klonken swingende beats uit het muzieklokaal!

Er is nog plaats om in te schrijven! Vooral voor ruimtelijk werk met hout of metaal is nog volop paats in de Kunstklas Techniek.

Inschrijven kan via www.cultuurmenus.nl >buitenschools aanbod> jongeren

8 nov, 2021 lees meer
Benoeming nieuw lid Raad van Toezicht

Mevrouw Ilona de Cocq uit Axel wordt per 1 augustus 2021 benoemd in de raad van toezicht van VO Zeeuws-Vlaanderen. Zij volgt dhr. Frits Simons op, die is afgetreden wegens het aflopen van de maximale benoemingstermijn.

20 jul, 2021 lees meer