Nieuws

Wo 17 april: uitval lessen en driehoeksgesprekken door stroomuitval
Vandaag, woensdag 17 april, vervallen de lessen vanaf 15.15 in verband met stroomuitval. De driehoeksgesprekken die gepland staan kunnen helaas niet doorgaan. Let op, het ophalen van de cijferlijsten voor de examenklassen havo en vwo om 16.00 uur gaat gewoon door.
17 apr, 2024 lees meer
Leerlingen Zwin College nemen deel aan SC Youth Games in Lille
Naar aanloop van de Olympische en Paralympische Spelen in Frankrijk organiseert het Comité van de Kanaalzone aan de Noordzee van 13 tot en met 15 maart 2024 de "SC Youth Games 2024". Dit is een intercultureel en sportief event voor jongeren. Het vindt plaats in Lille en omgeving. Dit event wil een kans zijn voor jongeren om deel te nemen aan het avontuur van de Olympische Spelen en zich in te leven in de waarden van de Olympische spelen, zoals vriendschap, tolerantie, respect, gelijkheid, solidariteit en burgerschap.
14 mrt, 2024 lees meer
Jongerenwebsite Vraaghetdepolitie.nl wordt per 1 maart 2024 opgenomen op www.politie.nl
Uit onderzoek blijkt dat jongeren informatie en contact niet meer zoeken op een website. Hiervoor gebruiken zij sociale media of een zoekmachine. Daarnaast kost het veel tijd en geld om twee websites actueel en technisch in orde te houden. Daarom is besloten om Jongerenwebsite Vraaghetdepolitie.nl per 1 maart 2024 op te nemen op www.politie.nl. De jongerenwebsite zelf gaat daarna offline.  
22 feb, 2024 lees meer
Kick-off uniek schoolproject ‘Make it Happen!’
Het Zwin College en Lionsclub West Zeeuws-Vlaanderen slaan op initiatief van de serviceclub de handen ineen voor het unieke scholierenproject: ‘Make it Happen!’. Zo’n 320 scholieren doen dit met een spetterende kick-off op maandagmiddag 19 februari 14:30 uur in het Ledeltheater in Oostburg. Improvisatie cabaretgroep “Op Sterk Water’ speelt op luchtige wijze het project.    Doel is het stimuleren van het maatschappelijk bewustzijn en de talenten van jongeren. Zij doen dit door een zelfbedacht evenement te realiseren. Het Zwin College ontwikkelt de lesstof voor 5 schooljaren. De Lionsclub participeert in de begeleiding en ondersteuning van de jongeren tijdens de Zwin mentorlessen van de tweedejaarsleerlingen. De beste zes ideeën worden uitgevoerd door de jongeren onder het motto: ‘Make it Happen!’. Het beste team wint de big prize: deelname aan de Lions Jeugduitwisseling ergens in Europa.  
6 feb, 2024 lees meer
Boekloze dag, pilot gestart in de brugklas
Als onze leerlingen van school gaan willen wij ook dat ze gewend zijn aan het gebruiken van een device en de digitale leermethodes. ICT-vaardigheden en digitaal werken zijn in onze maatschappij niet meer weg te denken. Ook in het onderwijs op het Zwin College worden deze competenties van de leerlingen verwacht. Doordat wij onze leerlingen hiermee vroeg laten kennismaken, zullen zij straks in het vervolgonderwijs digitaal goed onderlegd zijn om succesvol in en door te stromen. Digitale geletterdheid (computational thinking, ICT-basisvaardigheden, informatievaardigheden, mediawijsheid) zijn vaardigheden die wij allemaal nodig hebben. Aan ons de taak om hier een start mee te maken op het Zwin College. Op het Zwin College hanteren we de combinatie van boeken en digitale lesstof, zo kunnen we differentiëren in lesstof en niveau. Door de invoering van BYOD (Bring Your Own Device) hebben de leerlingen altijd en overal de beschikking over (aanvullend) digitaal leermateriaal en kunnen zij allerlei bronnen op internet snel vinden. De lesstof wordt op deze wijze uitgebreid met visuele (animaties, filmclips) en auditieve onderdelen. Docenten kunnen leerlingen meer op maat bedienen. Niet iedereen hoeft alles tegelijk in hetzelfde tempo te doen. Deze extra mogelijkheden in combinatie met boeken zorgt voor veel variatie en dat vinden leerlingen en docenten prettig. I.v.m. het stimuleren van het gebruik van een device in de klas en ook het verlichten van de tas voor onze brugklasleerlingen, zijn we na de herfstvakantie gestart met 1 boekloze dag per week voor onze brugklasleerlingen.
9 nov, 2023 lees meer
Benoeming directeur Bedrijfsvoering
Per 1 november 2023 start Peter-Martijn Hellemons als directeur Bedrijfsvoering op het Zwin College. Hij volgt Martijn Hoek op, die per diezelfde datum aan de slag gaat bij de Hogeschool Zeeland.
13 okt, 2023 lees meer