Voorlichting ouders/verzorgers groep 8 druk bezocht

Voorlichting ouders/verzorgers groep 8 druk bezocht

Een goede sfeer, veel positieve gesprekken en duidelijke uitleg over het Zwin College; dat zijn de voorlichtingsavonden voor ouders/verzorgers van groep 8 kort samengevat.

Op woensdag 16 en donderdag 24 november kwamen zo’n 200 ouders/verzorgers naar de voorlichtingsavonden op het Zwin College. Ook vertegenwoordigers van de basisscholen in de regio kwamen langs.

Spannende stap

Het Zwin College vindt het belangrijk dat iedereen zich snel thuis voelt op school. Voor brugklassers is de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs een grote, spannende stap. En daarom vinden wij het van belang dat wij u als ouder/verzorger al vroeg meenemen in het proces richting het voortgezet onderwijs. Dit is een mijlpaal voor uw kind, maar zeker ook voor u! En op deze avonden is dat zeker gelukt.

Tips

Van de aanwezige ouders/verzorgers hoorden we positieve reacties: korte duidelijke uitleg, goede sfeer, veel gelegenheid tot het stellen van vragen, het was leuk om met elkaar, met docenten en leerlingen aan tafel in gesprek te gaan met een ‘kletspot’. Ook kregen we veel tips met zaken die niet mogen ontbreken in onze uitleg naar de groep 8 leerlingen later dit jaar. Denk bijvoorbeeld aan de dagindeling op het voortgezet onderwijs, de hoeveelheid huiswerk, bij wie kan ik terecht, hoe werken toetsen, waar kan ik alles vinden, enzovoort. Dank aan de ouders/verzorgers voor alle positieve reacties en ook de positieve gesprekken die wij en de leerlingen met u mochten voeren in het oudercafé na de voorlichting.

Open Dag op 26 januari

Op naar de open dag en - avond op 26 januari! Wij zien de leerlingen die dag allemaal overdag met de klas en hopen dat zij samen met hun ouders/verzorgers en andere belangstellenden die avond terugkomen om het Zwin College samen verder te bekijken.