Gouden Schoolkantine Schaal voor onze gezonde schoolkantine

Gouden Schoolkantine Schaal voor onze gezonde schoolkantine

Vandaag hebben wij de gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum uitgereikt gekregen! De schaal laat zien dat de school zich inzet voor een gezonde toekomst voor jongeren door een gezond aanbod in de schoolkantine.

Rector Mirjam van Schoonhoven: “We hebben samen met cateraar Catermaat hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Ten minste 80% van het aanbod bestaat uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Water om te drinken is altijd beschikbaar. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan.”

De uitreiking vond plaats door rector Mirjam van Schoonhoven en leerlingen van de leerlingenraad aan Catermaat   .

Alle leerlingen kregen ter ere van het behalen van de gouden schaal een gezonde traktatie.

Toekomst
De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen . Deze richtlijn is opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum voor een gezonder voedingsaanbod op v(s)o- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.

600_img_20220610_110535904.jpg