Nieuwe Eenhoorn siert schoolplein Zwin College

Nieuwe Eenhoorn siert schoolplein Zwin College

3,5 meter hoog beeld gemaakt door vmbo 4 - ckv

Het schoolplein van het Zwin College is opgesierd met een gigantische Eenhoorn van maar liefst 3,5 meter hoog. Leerlingen van vmbo 4 bouwden dit symbool van Eenhoornstad Oostburg voor het vak CKV.

Onder leiding van kunstenaars Rob en Meg van kunstindeaula.com hebben de leerlingen het 'hart' van de Eenhoorn opgevuld met al hun dromen en wensen. Deze zitten goed verpakt in het midden van het beeld.

Vervolgens kregen alle leerlingen een stuk van de Eenhoorn voor hun rekening: zij moesten latjes afmeten, zagen en timmeren, stukken in elkaar passen. Complimenten aan deze kanjers, die daar hard aan hebben gewerkt! 

Toen bleek dat een vergunning nodig was om het beeld te kunnen plaatsen, heeft het even geduurd voordat de Eenhoorn daadwerkelijk kon schitteren op het schoolplein, maar nu is dan eindelijk het beeld in zijn volle glorie op het plein gezet. Je ziet hem al van ver en hij staat prachtig voor de school. Hij lijkt zijn plek in de Eenhoornstad te waarderen.

 

600_2_eenhoorn_oostburg_zwincollege_3_meg_mercx_rob_verwer.jpg           600_7_eenhoorn_oostburg_rob_verwer_meg_mercx_web2022.jpg