VMBO 3 maakt kennis met de verschillende richtingen van de praktijkroute

VMBO 3 maakt kennis met de verschillende richtingen van de praktijkroute

Op donderdag 13 februari werden 32 leerlingen van het 3e jaar vmbo van het Zwincollege door de bus opgehaald om naar Cadzand te gaan.

Daar stond een middagje workshoppen op het programma om kennis te maken met de verschillende richtingen die in de praktijkroute worden aangeboden in hun eigen regio.

De leerlingen konden kiezen tussen horeca, handel en administratie en leisure. De leerlingen werden enthousiast onthaald door Koos Konijn.

Bij het Strandhotel, in Blueness werd de horecaleerlingen de basistechnieken van het serveren bijgebracht. Onder de deskundige leiding van Scalda studenten die nu de opleiding volgen, mochten ze de tafels dekken, cocktails maken en servetten vouwen.

De leerlingen in de handel, administratie en leisure kregen door middel van branchegerichte opdrachtjes zicht op wat de praktijkroute inhoudt bij Roompot Vakantiepark Noordzee Résidence.

Een vergelijkend warenonderzoek (chips!) en het bepalen van de verkoopprijs van een vegaburger, bespreken waar een goede receptioniste aan moet voldoen en ondertussen veel info over wat de praktijkroute nu eigenlijk inhoudt. Ook hier waren de studenten van Scalda de enthousiaste begeleiders.

Dank voor de gastvrijheid van beide bedrijven die belangeloos meewerkten!

De leerlingen die niet mee waren met de praktijkroute hadden een rondleiding in De Hooge Platen en bij Hall Spars in Breskens. Ook hier werden de leerlingen enthousiast ontvangen en werd uitgebreid verteld over het bedrijf en hun werkzaamheden. We hopen dat deze middag een inspiratie was voor de leerlingen.

Meer info over de praktijkroute horeca in Zeeuws-Vlaanderen? Mail naar Daisy van der Slikke: dvanderslikke@scalda.nl  of kijk op de website van Scalda: https://www.scalda.nl/opleiding/praktijkroute-horeca-toerisme

600_tl3_praktijkroute.jpg