Zwin College haalt € 12.725,73 op voor het goede doel

Alcoholvrije Glühwein bestaat echt. Schoolbands worden voortaan niet meer onderschat. Lasergamen is gewoon cool.

Niet op de gebruikelijke vrijdagmorgen maar op donderdagmiddag vond op het Zwin College de kerstactie plaats. Dat nieuwe moment zorgde voor meer tijd, meer activiteiten en meer mensen van buiten de school. De aula was bomvol, de sfeer gezelliger dan ooit. Met vrienden, ouders en grootouders was het voor leerlingen en personeel één langgerekt genieten van hartige hapjes en drankjes, van spelletjes, quizzen, optredens en … elkaar. In vrijwel elk lokaal viel wat te beleven: midgetgolf, een escape room, pizza bereiden, nagelstyling of gewoon kerstfilm kijken, de lijst was net niet eindeloos. Met de kerstmarkt is in totaal €2094,69 euro opgehaald. Al het opgebrachte geld gaat naar Kika, de Stichting Kinderen Kankervrij.

Ook de volleyballers die in de nacht van donderdag op vrijdag in de weer waren, schenken de helft van hun opbrengt aan Kika. Een vierde gaat naar Team Trees en een vierde naar D’R BIE. In de volleybalmarathon die na de kerstmarkt om 20.00 uur van start gaat en tot 08.00 uur de vrijdagochtend duurt, nemen 22 leerlingenteams en 2 docententeams het tegen elkaar op. Alles voor het goede doel. De volleybalmarathon heeft in totaal €10.631,04 opgehaald.

Op een witte kerst hoopt tegenwoordig niemand meer. Van de betere wereld waar we van dromen, kregen we tijdens deze kerstactie toch een warme voorproef.

600_foto_volleybalteam_marathon_fotograaf_gilbert_bieshaar_nilix_fotografie.jpg

Foto: de deelnemers aan de volleybalmarathon, Gilbert Bieshaar, Nilix fotografie