Inzamelingsacties Oekraïne

Inzamelingsacties Oekraïne

De afgelopen weken hebben collega’s en leerlingen van het Zwin College zich ingezet om zoveel mogelijk geld en spullen in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Met veel succes!

          600_img-20220524-wa0002.jpeg600_thumbnail_img_2351.jpg

Tijdens onze jaarlijkse Bonte Avond zijn er zelfgebakken taarten en cupcakes verkocht. Ook was er een veiling van producten gesponsord door lokale ondernemers. Een waar spektakel! Daarnaast hebben veel van onze leerlingen zich laten sponsoren tijdens de ‘fiets-je-kilometers-actie’, lieten personeelsleden zich met waterballonnen bekogelen voor het goede doel tijdens de Laatste Schooldag en werden er statiegeldflessen ingezameld. Verder hebben veel mensen actief noodproducten (slaapzakken, houdbare etenswaren, etc.) ingeleverd op school. In totaal heeft de Zwin Actie voor Oekraïne zo’n €2500,- opgebracht. Een resultaat om trots op te zijn!


Met het opgehaalde geld wordt bij lokale ondernemers houdbare voeding, medicatie en hoognodige verzorgingsproducten aangeschaft. Deze worden allemaal gebracht naar o.a. een ziekenhuis in Kiev, een weeshuis en een verpleeghuis in de buurt van Odessa, in samenwerking met Lena Hardy in Waterlandkerkje.
Wij willen alle sponsoren en iedereen die heeft geholpen ontzettend bedanken voor hun bijdrage aan deze prachtige opbrengst!


Voor meer informatie over de inzamelingsactie van Lena Hardy, zie op Facebook ‘Inzameling Oekraïne Waterlandkerkje’.