Welkom op het Zwin College

Van harte welkom op de website van het Zwin College. Het Zwin College is een brede scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in West Zeeuws-Vlaanderen met alle opleidingen onder één dak. De school telt 993 leerlingen in het schooljaar 2015-2016 en rond de 125 medewerkers. Kenmerkend voor het Zwin College is de persoonlijke benadering. Het personeel kent de leerlingen en de leerlingen kennen elkaar. We proberen met elkaar een veilige omgeving te creëren waar mensen, leerlingen, ouders en personeel zich thuis voelen. Dit vormt een goede basis voor een succesvolle schoolcarrière op het Zwin College. Het eindresultaat is een waardevol diploma, waarmee je verder kunt op een vervolgopleiding waar dan ook.

Onderwijs op het Zwin College betekent niet alleen dat je kennis vergaart en vaardigheden leert in de vakken van de lessentabel, maar ook dat je kennismaakt met culturele en sportieve activiteiten en de ‘wereld buiten West-Zeeuws-Vlaanderen’. Op die manier proberen wij onze leerlingen optimaal voor te bereiden op ‘het leven’ in de brede zin van het woord. Het ontdekken van eigen talenten, die samen met anderen ontwikkelen, leren dat iedereen verschillende talenten heeft en elkaar ook respecteert. Wij proberen leerlingen te laten ontdekken wie ze zijn en welke vervolgkeuzes bij hen passen.

Het laatste inspectiebezoek in juli 2015 wees uit dat alle opleidingen van het Zwin College het zogenaamde basisarrangement van toezicht kennen. Dat betekent dat ons onderwijs van voldoende kwaliteit is en dat willen we graag zo houden. Sterker nog, we proberen dat met elkaar verbeteren. Elke dag proberen we het samen iets beter te doen dan gisteren!

Wij hopen dat onze website u de informatie geeft die u zoekt. Wilt u meer weten, dan bent u uiteraard van harte welkom voor een meer persoonlijke kennismaking met onze school via één van de voor u relevante contactpersonen. Heeft u suggesties voor verbetering van onze website, dan houden we ons van harte aanbevolen..

Met vriendelijke groet,
F. Neefs
Bestuurder/Algemeen directeur Zwin College