Groep 8

 

Welkom op het Zwin College


Wij zijn een middelbare school dichtbij huis, waar je elkaar kent en met je vrienden een mooie tijd hebt. Het Zwin College is er voor iedereen. Krijg je in groep 8 het schooladvies voor vmbo, havo of vwo? Ben je goed in talen, rekenen of geschiedenis? Heb je interesse in sport, kunst of muziek? Er is altijd een opleiding die bij jou past.

Op het Zwin College bereiden we je goed voor op je toekomst!

Op het Zwin College kun je alle opleidingen volgen die er zijn binnen het middelbare onderwijs, namelijk:
• vmbo basisberoepsgerichte leerweg;
• vmbo kaderberoepsgerichte leerweg;
• vmbo theoretische leerweg;
• havo;
• atheneum;
• gymnasium.

Kennismaken
Kom met eigen ogen zien wat er allemaal te doen is op het Zwin College. Dat kan op verschillende momenten:

Open dag groep 8:
Op deze dag ben je van harte welkom met je klas (en met je juf/meester van groep 8) om kennismakingslessen te volgen. Zo krijg je al een beetje een idee van hoe het Zwin College eruit ziet.

Open avond:
Op deze avond ben je nog eens welkom samen met je ouders om de school te komen bekijken. De open avond is gepland op donderdag 31 januari.

Kennismakingsdag:
Voor de zomervakantie houden we ook al een kennismakingsmiddag en fiets je de route naar school. Dit schooljaar is dat op 1 juli. Op deze middag maak je kennis met de kinderen uit je nieuwe klas, je mentor en de school. Zo weet je alvast waar je na de zomervakantie aan toe bent.
Uitnodigingen voor de kennismakingsactiviteiten krijg je via je basisschool. Als je niet op een basisschool in de buurt zit, kunnen je contact met ons opnemen via info@zwincollege.nl. Want natuurlijk ben je ook dan van harte welkom!

Inschrijven voor het Zwin College
Vóór 1 maart 2019 krijg je van de basisschool het schooladvies voor de opleiding die het beste bij jou past. Daarna kun je je dus aanmelden voor het Zwin College. De aanmelding moet vóór 1 april binnen zijn.
Op basis van het schooladvies word je geplaatst. De klassen worden gemaakt afhankelijk van deze adviezen en het aantal aanmeldingen voor een bepaalde opleiding. Zo zijn combinatieklassen mogelijk zoals vmbo bk of havo/vwo, maar er zijn ook andere opties mogelijk. Vóór definitieve plaatsing wordt deze met ouders besproken.

Eens uitgebreider doorpraten over jouw schoolkeuze kan altijd. Maak dan een persoonlijke afspraak met ons via info@zwincollege.nl.

terug naar index